Index Om os/About us Redskaber/Tools Lidt historie Workshops Mønstre/Patterns Galleri Links .

OBS venligst!

Der er åbenbart nogle skvadderhoveder, der mener at det er morsomt at hacke vores hjemmeside, og ændre vore links.
Jeg vil godt gøre opmærksom på, at vi ikke har noget ønske om at linke til frække sider - og hvis du ser noget sådant blandt vore link - vil du så ikke godt sende os en mail.

På forhånd tak!


Foreninger
Knipling i Danmark Vores "fagforening" som vi kalder den - når vi skal være morsomme. Efter vores mening en fin, fin forening, med et af verdens bedste medlemsblade.
Tønder Kniplings-festival Creme de la Creme - der skal vi simpelthen deltage. Vi var med i 98, og det var en rigtig god oplevelse. I 2001 var vi med på Tønderkursus - og det var super.... 2004 er også overstået - så nu venter vi på 2007
Website van de Landelijke Organisatie Kant Kunst Den Hollandske nationale knipleforening.
Deutscher Klöppelverband e.V Vil du vide lidt om hvad der sker i Tyskland, så er her en mulighed - Det Tyske Knipleforbund.
Maillister
Lacemakers maillist En meget udmærket mailliste, der omhandler kniplinger og det at kniple. Mange fornuftige emner er blevet behandlet her. Kan anbefales....
Spitzenliste Spitzenliste - jo sandelig kniplerier på tysk. En mailliste, hvor det hele drejer sig om kniplinger og det at kniple, men på tysk. Kan du forstå tysk - er denne liste meget anbefalelsesværdig..
Software freeware
Grid Generator Program Vil du give din computer en overraskelse - win9.x - så er dette gaven. Stephs program kan tegne alle de former for prikninger man næsten kan komme i tanke om. På hjemmesiden er også enkelte "prikninger" færdig til udprintning.
Redskaber
Bentes kniplepinde Kniplepinde, ja - men kniplepinde af papir!!!!!
Hvis du er usikker på om jeg taler sandt :-) så se selv..
Spoling Har du ikke noget spoleapparat - og er du træt af at bruge ren håndkraft, så er her en metode, hvor du bruger en snor (den gamle leg med en snor, kunne man fristes til at sige ;-)) - men alligevel.... Billeder af samme teknik
Legowinder Lego og kniplepinde - hvad de har med hinanden at gøre??? Her er anvisninger på, hvordan du bygger et spoleapparat med børnenes lego.......
Resourcer
Lace 2000 Lace 2000. Et program til at tegne kniplinger med! ganske enkelt!
brejaart Et firma, der altid svarer venligt også på forespørgsler, og det betyder meget efter min mening.
PLOTADOT Er du vild med tegneprogrammet Coral Draw, og vil du gerne bruge det til at tegne prikkebreve med, så er her nogle hjælpemidler, nogle skabeloner. Der medfølger en forklaring, som har hjulpet os til at forstå også andre tegneprogrammer.
Kloeppelkiste Kommer du til Kemnitz, så skal du tage til "Wasserschloss" og besøge "Klöppelkiste" (en forretning med meget forskelligt udstyr og færdige ting indenfor kunsthåndværk i Erzgebirge - og derfor også knipleudstyr), et smukt sted - og du får en rigtig god betjening.
Hils Gabriele og sig at vi kommer igen, så hrutigt som det er os muligt.
Entwurfsprogramm Knipling Et tysk knipleprogram - fungerer lidt anderledes end Lace2000, så hvis du er ved at overveje hvilket program du skal anskaffe dig - så se om du kan komme til at prøve hvilket program der virker bedst for dig.
Hos Lacefairy, kan du finde næsten alt du kan få brug for. Der er en begynder-afdeling, beskrivelse af forskellige kniplebrædter, forskellige kniplepinde, hvordan genkender man forskellige typer af kniplinger osv. osv.. Et godt sted at besøge og måske gen-besøge.....
Mænd og "kniplinger"
Lacemakers of Calais En interessant og overraskende artikel
"do" - personlige sider:
Bjarne Drews Har du lyst til at nyde synet af historiske kostymer - og kniplinger i metermål, så skulle du kikke dig om på Bjarnes side - God fornøjelse!
Manie Kriel Manie har kniplet siden 1996, på hans hjemmeside kan du se nogle af de kniplinger han har lavet. Nydelige arbejder - han er sørme god til det!
Mark Tatman Mark har en spændende hjemmeside - med bla. kniplerier. Da han har flere interesser i samme "boldgade" er det et spændende sted at besøge. Hils ham når du kommer der ;-)
Brian Lemin Brians speciale er kniplepinde - og hvor var vi henne, hvis ikke vi havde pindene.... Du skal nok beregne dig lidt tid, det er nemlig meget spændende at læse. Brian er medforfatter af Lacefairys afdeling om kniplepinde.
Julian Jefferson Julian har spændende information om "Men n'Lace" men også om mere "almindelige" emner som moderne knipling.
"andre" - personlige sider:
Lace Group 98 Her er nogle ganske dejlige billeder af moderne knipling - kig i gallerierne..... Du kan også studere de enkelte medlemmer - der er nogle af dem der har egne hjemmesider.
Jan Tregidgo Jan Tregidgo er meget alsidig i hvad hun arbejder med. Det er en rigtig god side at bruge lidt tid på.
Jean Leader Her kan man finde MANGE kloge ting.
"andre" - kreative sider:
August Art "Et kreativt mødested" - her kommer vi jævnligt. Britt har et godt sted her - der er altid en god stemning - og onsdags-aftenerne er altid et besøg værd :-)
Tråden Allingåbro hotel er indrettet til et mekka for kreative mennesker. Hvis du har behov for overnatning i.f.m et kursus - så driver Gunver også et Bed and Breakfast.
Kreativisterne Kreativisterne, tegne-, male- & billedmager-gruppe
Kreativt netværk for førtidspensionister og "andet godtfolk"


"Kniplerier"© - www.kniplerier.dk